Menüpontok Kezdőlap Mezőgazdaság Pálinka, bor

Hírek

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

V. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

2014-ben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Szegedi Toros Pálinkafesztivál. Gasztronómiai és szórakoztató programok sokasága várja a szegedi fesztivál közönségét 2014. március 6. és 9. között a Széchenyi téren.

A hagyományos böllérverseny izgalmai most is felkorbácsolják majd a kedélyeket. De nem csak a böllércsapatok mérik össze a tudásukat, hanem az egyetemi karok is. A győztes egyetemi kar jelentős mennyiségű pálinkával lesz gazdagabb a toros vetélkedő után. Ebben az évben megszületik a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál hivatalos dala is. Szakmai zsűri és a közönség dönti majd el, hogy a beküldött dalok közül melyik lesz végül a győztes Toros Dal.

Ezek mellett az újdonságok mellett persze maradnak a koncertek, családi és gyermekprogramok, no és persze hurkák, kolbászok, sonkák, toros ételek és pálinkák kóstolására is lesz bőven lehetőség az V. Szegedi Toros és Pálinkafesztiválon.

(Utolsó frissítés: 2014.03.02.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Befejeződött a LEADER Helyi termék pályázatunk megvalósítása

 

2011. novemberében pályázatot nyújtottunk be az Üde-Kunság Vidékfejlesztési Nonprofit Kft-hez LEADER jogcím kapcsán a Helyi termékek feldolgozásának és piacra jutásának ösztönzése célterületre. A pályázati kiírás szerint a helyi termékek előállításának és feldolgozásának ösztönzése érdekében támogatást lehetett igénybe venni gépek, eszközök beszerzésére és a gazdasági tevékenységgel érintett épületek, épületrészek építésére, felújítására, korszerűsítésére vagy üzemmé történő átalakítására, minőségirányítási rendszerek, szabványok kialakítására, valamint kisléptékű infrastruktúra fejlesztésre figyelembe véve a megújuló energiaforrások kiépítését és használatát.

2012. májusában született meg a pályázat eredménye, miszerint 9.235.229 Ft (29.357,33 EUR) vissza nem térítendő támogatás nyertünk. A pályázat csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül, a támogatási intenzitás 65 %.

    

A főként mezőgazdasági tevékenységgel (szőlő- és gabonatermesztés) foglalkozó egyéni vállalkozásom 2009-ben kezdett borászkodással és 2010-ben pálinkakészítéssel foglalkozni. A LEADER projekt keretében, két helyi termékem, a pálinka és
a bor előállításához kapcsolódó már meglévő pince és feldolgozó üzemünk felújítását valósítottuk meg, hogy még kulturáltabb környezetben végezhessük tevékenységünket, amelyet a hozzánk látogatók is megtekinthetnek. A felújítás keretében az épület teljes külső színezése, a feldolgozó épület teljes belső szigetelése, polikarbonát bevilágító fal és nyílászáró elhelyezése történt meg,  emellett vagyonvédelmi rendszert (riasztó és kamera) építettünk ki. Az eszközbeszerzés keretében a feldolgozáshoz és tároláshoz szükséges eszközök beszerzése valósult meg (pálinkatároló tartályok, gyümölcsdaráló gép).

     http://www.umvp.eu/sites/default/files/leader_nagy_1.jpg            http://www.umvp.eu/sites/default/files/umvp_allo_1_0.JPG              http://www.umvp.eu/sites/default/files/jaune.jpg  http://www.umvp.eu/sites/default/files/emvamondat_1.JPG

 

(Utolsó frissítés: 2013.12.30. )

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Befejeződött a második mezőgazdasági termékek értéknövelése pályázatunk megvalósítása

2009. novemberében támogatási kérelmet nyújtottunk be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz EMVA Mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcím kapcsán a versenyképesség javítása, termékszerkezet átalakítása elnevezésű célterületre. A pályázati kiírás szerint a termékek előállításának és feldolgozásának ösztönzése érdekében támogatást lehetett igénybe venni az Élelmiszer ipari gépek és technológiai berendezések katalógusában beazonosítható gépek, eszközök beszerzésére és a gazdasági tevékenységgel érintett épületek, épületrészek építésére, felújítására, korszerűsítésére, valamint szoftverfejlesztésre.

2011. júniusában született meg a pályázat eredménye, miszerint 118.667.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A támogatási intenzitás 65 %.

A főként mezőgazdasági tevékenységgel (szőlő- és gabonatermesztés) foglalkozó egyéni vállalkozásom 2009-ben kezdett borászkodással és 2010-ben pálinkakészítéssel foglalkozni. A beruházás keretében, két termékem, a pálinka és a bor előállításához kapcsolódó, már meglévő pince és feldolgozó üzemünk és pálinkafőzdénk technológiai fejlesztését valósítottuk meg, hogy még hatékonyabban és nagyobb kapacitással végezhessük tevékenységünket. A beruházás keretében kiépítésre került egy második lepárló berendezés a pálinkafőzdében a hozzá tartozó gőzfejlesztő berendezéssel együtt, fejlesztésre került az erjesztő és tároló tér hűtéstechnológiája is. A cefrekészítéshez beszerzésre került komplett gyümölcsfeldolgozó gépsor, valamint gyümölcs felhordó szalagok. Emellett a beruházás részét képezte szivattyú, pasztőröző berendezés, palackozó-címkéző gépsor, hígító modul, valamint tároló és erjesztő tartályok beszerzése. A projekt 2013. júniusában valósult meg.

                                   http://www.umvp.eu/sites/default/files/umvp_allo_1_0.JPG  http://www.umvp.eu/sites/default/files/jaune.jpg

http://www.umvp.eu/sites/default/files/emvamondat_1.JPG

 

(Utolsó frissítés: 2013.09.30)

.

.

 

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

XIX. Szegedi Borfesztivál 2013.05.17 – 26-ig

Keressetek minket a posta felé vezető úton!

(Utolsó frissítés: 2013.05.13.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Keressétek a Sendula Pálinkaház standját a Vásáron.

(Utolsó frissítés: 2013. 03. 10.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

 

(Utolsó frissítés: 2013. 02. 20.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Ajándékozzon Sendula Pálinkát az Ünnepekre!

 

 

Ajándékozza meg Partnereit, Ismerőseit, Barátait, Szeretteit az Ünnepek alkalmából a Sendula Pálinka Manufaktúra palackos termékeivel, amelyeket akár díszdobozos kivitelben is megvásárolhat.

2012. december 01. és 2012. december 31. között minden palack értékéből 15 % kedvezményt  biztosítunk minden Kedves Vásárlónk részére.

Céges megrendelés esetén igény szerint cégnévvel/céglogóval is el tudjuk látni a megrendelt termékeket.

Az akciós termékek személyesen a telephelyünkön működő üzletünkben vásárolhatóak meg.

 

Megrendeléseit az alábbi elérhetőségeken adhatja le:

 

tel/fax: 78/422-212

mobil: 70/382-6504

email: sendula@sendula.hu

 

Várjuk Önt Szeretettel!

(Utolsó frissítés: 2012. 12. 01.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Gyertek és kóstoljátok meg Pálinkáinkat a Tőserdő Szépe Fesztiválon július 12. és 15. között.

(Utolsó frissítés: 2012. 07. 10.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Gyertek és kóstoljátok meg Pálinkáinkat a Meggyfesztiválon! 😉

 

(Utolsó frissítés: 2012. 06. 05.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Találkozzunk a Majálison!

(Utolsó frissítés: 2012. 05. 02.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Első alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Világtalálkozó. A világ minden részéről, az összmagyarság valamennyi korosztályából összesereglő több tízezer fő részvételével tartandó fesztiválhangulatú találkozón a kultúra, a tudomány, a művészet, a gazdaság, a civilszféra, a közélet és a sport világának jeles képviselői mutatkoznak be. Célunk, hogy a különbözo kultúrákban élő hontársaink találkozóján megteremtsük a határokon átívelő sokszínű és kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatkialakítás és együttműködés lehetőségét.

A helyszín a Balaton partjának egyik legszebb és leghangulatosabb települése, Balatonlelle városa. A programok két nagyszínpadon, tizenkét helyszínen zajlanak június 30-a és július 3-a között. A helyszínek a Főtéri Rendezvénypark, a Vízparti Tér, a Vitorláskikötő, a Rádpusztai Csárda és Lovasudvar, a Hotelek (Lidó, Lelle) konferenciatermei, a Polgármesteri Hivatal, a Római Katolikus Templom, a Művelődési Ház, a Szabadtéri Színház, a Sportpálya és környéke és a Kertmozi. (forrás: www.vilagtalalkozo.hu)

Keresse a Sendula Pálinkákat a Főtéren! Mindenkit várunk szeretettel!

(Utolsó frissítés: 2011. 06. 27.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Axiál  Szakmai Napok 2011.

16 mezőgazdasági és 6 építőipari márka több mint 200 kiállított géppel, mezőgazdasági és építőipari gépshow, veterán gépek, mozgó gépbemutató, gyermekprogramok, bor- és pálinkafalu, tájjellegű konyha és társkiállítók a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az építőipar területéről. Mindez egy helyen, mintegy 30 000 m2-en Baján, az Axiál Szakmai Napokon, ahol a szakma, szórakozás és gasztronómia hármasában mindenki megtalálhatja a kedvére valót. (forrás: aszn.hu)

Keressenek meg minket is a bor- és pálinkafaluban!

(Utolsó frissítés: 2011. 03. 16.)

.

.

——————————————<><><><><>———————————————

.

.

Utazás Kiállítás 2011 – Az első bemutatkozás

A Sendula Pálinka Manufaktúra első nemzetközi bemutatkozására Magyarország legnagyobb turisztikai vásárán, a 2011. március 3. és 6. között megrendezett Utazás Kiállításon került sor a Hungexpo Vásárközpontban. Cégünk az IBUSZ Utazási Iroda támogatásával mutatkozhatott be a nagyközönség előtt. Az utazni vágyók egy igazi nemzetközi piaci hangulatot idéző standon érdeklődhettek az IBUSZ munkatársainál. Minden célországba és természetesen belföldre is külön-külön kínálták útjaikat, ahol az adott kultúra és szokások alapján kerültek berendezésre a pultok. Az egyébként is vidám légkört mindig sikerült feldobni egy kis étel és ital kóstolóval, hiszen kisüsti pálinkáink mellett lehetőség volt megkóstolni a Molnár’s kürtöskalács helyben sütött termékeit is, amelyek isteni illatukkal mágnesként vonzották a vendégeket.

A rendezvényen való részvétel nagyon jó bemutatkozási lehetőséget biztosított számunkra, hiszen a látogatók nem csak a vállalkozást ismerhették meg, hanem a kóstolásokon keresztül valamennyi termékünket is. A személyes kapcsolat a fogyasztókkal nagyon fontos volt számunkra, mert tudtunk váltani egymással néhány szót, és lehetőségünk volt azonnal meghallgatni a véleményeket. A visszajelzések minden esetben pozitívak voltak. Bízunk abban, hogy munkánk meghozza majd a gyümölcsét.

(Utolsó frissítés: 2011. 03. 16.)