Menüpontok Kezdőlap Mezőgazdaság Pálinka, bor

Üdvözöljük weboldalunkon!

1993-ban indítottam el egyéni vállalkozásomat Kecelen, ahol   autószerelőként kezdtem el dolgozni. A saját szerviz működtetése   előtt a keceli Szőlőfürt Mg. Szövetkezetnél (1978-1983), mint autó és   gépszerelő, valamint a kiskunhalasi TESZÖV-nél, a későbbi   Vizsgabázisnál (1983-1993), mint jármű diagnosztikus, dízel adagoló   beállító és vizsgabiztos szereztem gyakorlatot.

Az egyéni vállalkozásban az első évtizedben párhuzamosan   foglalkoztunk gépjárműjavítással, és mezőgazdasági szolgáltatások   nyújtásával. Az előbbi esetén főleg a dízel gépjárművek javításával,   karbantartásával, valamint adagoló javítással foglalkoztunk, az utóbbi  esetén pedig a szántóföldi növény- és szőlőtermesztés mellett,   mezőgazdasági szolgáltatások nyújtásával. A vállalkozás növekedése   és a megjelenő pályázati lehetőségek miatt azonban szükség volt a két tevékenység külön választására, ezért 2003-tól a gépjárműjavítással már a Sendula Kft. foglalkozik, a mezőgazdasági tevékenységet pedig az egyéni vállalkozás viszi tovább.

Mindkét vállalkozás esetén igyekszünk a legkorszerűbb technikákat, illetve technológiákat alkalmazni, hogy évről-évre bővíteni tudjuk a szolgáltatások körét, amelyet eddig sikeresen meg is tettünk. A gépjárműjavításban a szolgáltatások nyújtása mellett kereskedelmi tevékenységet is folytat vállalkozásunk. Többek között gépjárműalkatrészek és tartozékok, Shell olajok és kenőanyagok, akkumulátorok, gumiabroncsok és alu felnik kereskedelmével foglalkozunk. 2009-ben jelentős előrelépés történ az autószerelő műhely életében, hiszen tagjai lettünk az AUTOMEISTER hálózatnak. Az AUTOMEISTER Európa egyik legjelentősebb márka-független prémium szervizhálózata, amely erős imázsával, szigorú minőségi követelményeivel és a tagok minőségi szolgáltatásaival vívta ki magának ezt a címet. Magyarországon hetedikként, Bács-Kiskun megyében pedig elsőként képviseltük a hálózatot. Az időről-időre egyre növekvő vevői igények kielégítése céljából 2010-ben bevezettük az MSZ EN ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszert, amely tanúsítja a vállalkozás megfelelő működését, a megfelelő minőségű és színvonalú szolgáltatások nyújtását.

Az egyéni vállalkozás a mezőgazdasági szolgáltatások nyújtása mellett termelő tevékenységet is folytat. A szántóföldi növénytermesztésen felül, szőlőtermesztéssel is foglalkozunk. A család tulajdonában lévő szőlőültetvényeken megtermelt gyümölcs egy része értékesítésre, másik része pedig feldolgozásra kerül. 1995 óta foglalkozunk termelői bor előállításával, amelyet eddig borászatoknak értékesítettünk tovább, azonban egy pályázatnak köszönhetően, a jövőben palackozott formában is forgalomba kerülhetnek termékeink. A bor mellett egy új termék, a pálinka készítését és értékesítését is elkezdtük. A szőlő és törkölypálinkákat saját termelésű szőlőből, míg a gyümölcspálinkákat kizárólag Kecelen és környékén termelt gyümölcsökből készítjük.

Sendula PálinkaMára egy sokoldalú, több lábon álló családi vállalkozást alakítottunk ki, amelyben mindenkinek megvan a saját feladata, de természetesen senki sem ijed meg, ha a másik feladatából részt kell vállalnia. Nagyobbik lányom, Anita a pályázatok figyelésével, elkészítésével és fenntartásával, a vállalkozások marketingjével, valamint a minőségirányítási rendszer működtetésével foglalkozik. Kisebbik lányom, Tímea feladata a pénzügyi és számviteli, valamint a kereskedelmi feladatok ellátása, a szerviz munkák ütemezése, az ügyfelekkel való folyamatos és napi kapcsolattartás. Feleségem, Ilona a mezőgazdasági tevékenységgel, főként a szőlőtermesztéssel, valamint a borászattal és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatokkal foglalkozik. Jómagam látom el a vezetői feladatokat mindkét vállalkozás esetében. A kft. ügyvezetőjeként összefogom és koordinálom a feladatok ellátását. Feladatom továbbá az ügyfelekkel, valamint a beszállítókkal, partnerekkel való kapcsolattartás és a piackutatás. Az egyéni vállalkozásban a fentieken túl a növénytermesztés és a mezőgazdasági szolgáltatások koordinálása is a feladataim közé tartozik.